רעידות אדמה

למרות היופי והנוף המרהיב והנפלא שמייחד את המדינה היפנית עם הפרחים והעצים הנמצאים בכל רחבי המדינה אך היא נחשבת לאחת המדינות שמתרחשות בה הכי הרבה רעידות ורעשי אדמה בכל העולם, דבר זה נובע מטבעה של האדמה שעליה בנויה המדינה , יש שאומרים שיפן כולה נמצאת מעל אחד מהרי הגעש הפעילים, וההרים הנמצאים בה נחשבים כחלקים מאותו הר גדול ורובם הרי געש פעילים, מה שיכול לגרום להרבה רעשים ורעידות אדמה. יותר מאלפי רעידות בשנה אך העם היפני כבר התרגל למצב מה שגרם להם אפילו להמציא טכניקות מיוחדות משלהם שדרכן החלו לבנות בתיהם כך שרעידות האדמה לא יזיקו כל כך למבנים ולבתים שלהם.
חוקי הבנייה באמפריה היפנית מחמירים יותר בעניינים ספציפיים, כגון מידת השיפוע של הבניין ואיך זה ישפיע במקרה של רעידות אדמה, לאחר רעידת האדמה «קובי» שהתרחשה בשנת 1995, בו נהרגו 6000 ו – 26,000 פצועים, יפן הקצתה משאבים רבים בכדי לבצע מחקר חדש להגנה על המבנים והמודרניזציה של בניינים ישנים ופגיעים. המדינה הוציאה מיליארדי דולרים לצורך החדשנות בטכנולוגיה העדכנית ביותר כדי להתמודד עם רעידות האדמה ומקרי הצונאמי שמתרחשים מדי פעם.
הטכניקות הבנייה היפנית השיגה התקדמות וחידושים גדולים יותר מזו של ארצות הברית במיוחד באספקת המבנים באמצעות פלטפורמות טכנולוגיות חדישות הנקראות "כריות בידוד" בנוסף ל- יחידות של חלוקת האנרגיה להרטבת הקרקע הרועדת בזמן רעש האדמה. הסיכונים, רעשי האדמה, הצונמי והמצב המסוכן שנובע מטבעה של יפן לא מנע ממנה להתקדם ולחשוב על טכניקות רבות לא רק בתחום המבנים אלא בכל תחום אחר כמו התעשייה, הטכנולוגיה, האלקטרוניקה בנוסף להמצאת מכשירים מתקדמים ביותר למדידת רעשים ומעקב אחרי תופעות הטבע.
אלפי רעידות אדמה מתרחשות ביפן אך ישנן אחדות מהן למרות הטכנולוגיות והתרגלות התושבים והסתגלותם למצב רעידות אלו תקפו חזק את המדינה וגרמו לנזק רב ועצום כמו :
בשנת 1923 – רעש האדמה הגדול של "קאנטו".
רעש האדמה "האנשין אוואג'י" הגדול.
ורעש האדמה והצונמי של "טוהוקו" בשנת 2011
ביום שישי ה 11 לחודש מרץ בשנת 2011 גלי צונמי הכו את החופי המזרחיים של האי "טוהוקו" ביפן לאחר רעידת אדמה בעוצמה של 9 לפי סולם ריכטר, והגלים היו מעל לגובה של 40 מטר. דבר שגרם להרס רב, הרבה נעדרים, מתים ופצועים בנוסף לערים ויישובים רבים שחרבו ונעלמו מהמפה היפנית.
אסון טבע בגודל הזה שהיה בשנת 2011 יכל לעקב את המדינה הרבה שנים ולהחזירה כמה שנים אחורה מאחר הנזק שנגרם והמחיר ששולם בתמורה אך העם היפני לא מרפה ולא יכול לוותר, כיום אחרי שנה וחודשיים מהאסון שקרה אז ביפן המדינה חזרה במלוא כוחה ועוצמתה והצליחה לחזור לחיים הנורמליים בתקופה זמנית קטנה יחסית.
לאורך חופיה של יפן מצויים שלטי אזהרה מרעידות אדמה וצונמי, אמצעי זהירות והדרכה במקרי צונמי ורעידות אדמה. שלטים ואמצעים אלו מראים כמה שיפן מוכנה למצבים של אסונות טבע בנוסף להדרכות והאימונים שמקבלים היפנים יום יום , דבר שגרם להצלתם של המונים כל יום.
העם היפני הוא אחד העמים הכי חכמים, מתורבתים ומאמינים בעצמם ויכולתם לתכנן את עתידם וחייהם המתמשכים. ליפנים יש את מערכת החינוך והבריאות המתקדמות ביותר בעולם בנוסף לממוצע תחולת החיים הארוכה ביותר בעולם.

ביטוח נסיעות ליפן